Τοποθεσία

Βαθύ, Απέραντο, Γαλάζιο…

ΙΕΡΙΣΣΟΣ

Βρίσκεται στην πιο γραφική χερσόνησο της Χαλκιδικής. Είναι συνέχεια της αρχαίας Ακάνθου, η οποία κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς χρόνους και σήμερα αποτελεί αξιόλογο αρχαιολογικό χώρο μεγάλης ιστορικής αξίας. Στην έκταση της διατηρούνται διάσπαρτα ορατά οικοδομικά λείψανα, απομεινάρια του χρόνου και του πολιτισμού των ανθρώπων της, μάρτυρες της συνεχούς χρήσης του χώρου, που ξεκινά από τα μέσα του 7ου αιώνα π.χ. μέχρι τις μέρες μας.
Είναι έδρα του Δήμου Αριστοτέλη, Πύλη του Αγίου Όρους και πατρίδα του ρήτορα Κλειγένη.
Αγαπημένος παραθεριστικός προορισμός με αξιόλογες τουριστικές υποδομές, φανταστικές παραλίες με τη μοναδική σε υφή άμμο (σαν κόκος ρυζιού ).
Γνωστό λιμάνι από την αρχαιότητα, σήμερα φιλοξενεί σκάφη αναψυχής και αλιείας, που βγάζουν τα πιο νόστιμα ψάρια, που θα γευτείτε . Επίσης, από εκεί αναχωρεί καθημερινά καραβάκι και μπορείτε, να επισκεφθείτε τα μοναστήρια της Βόρειας πλευράς του Αγίου Όρους σε μια διαδρομή, που θα σας εντυπωσιάσει. Κοντά σ΄αυτό υπάρχουν τα καρνάγια, όπου διατηρείται μέχρι και σήμερα το αρχαίο επάγγελμα του καραβομαραγκού.
Επιπλέον επισκεφθείτε στην παραλία το υπόγειο Ενυδρείο με ψάρια που τα συναντάμε στον κόλπο της Ιερισσού.
Στην πλατεία υπάρχει το Κέντρο Πολιτισμού, όπου μπορείτε με τη βοήθεια ειδικών γυαλιών ,να δείτε στερεοσκοπικά ντοκιμαντέρ, που αφορά στο Άγιο Όρος και στη θαλάσσια ζωή.
Επίσης μη χάσετε την ευκαιρία, για αποδράσεις με ποδήλατα σε μονοπάτια , που οι φυσικές ομορφιές γίνονται αξιοθέατα.
Από εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε και τους γραφικούς ορεινούς παραδοσιακούς οικισμούς με το θαυμάσιο ορεινό μικροκλίμα και τις κατάφυτες πλαγιές.
Τέλος σ΄αυτόν τον τόπο, όπου συναντιέται το χθες με το σήμερα, με τα εξαιρετικά τοπία, τις μαγευτικές παραλίες, τα πολιτιστικά δρώμενα, τη φιλοξενία και τη ζεστασιά των ανθρώπων οι διακοπές θα σας μείνουν αξέχαστες.

Το Λίκνο Της Ορθοδοξίας

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Το Άγιο Όρος είναι μία «Αυτόνομη, Μοναστική, Πολιτεία»
Τόπος Ιερός υπό τη σκέπη του όρους Άθω, φύλακας αυθεντικών, Βυζαντινών κειμηλίων και έργων, θα σας μαγέψει με τους φυσικούς, πνευματικούς, καλλιτεχνικούς και κτιριακούς θησαυρούς, καθώς και την ιδιαίτερη μοναστική ζωή.
Περιβλήθηκε μέσα στο χρόνο, 1000 και πλέον έτη, από μύθους, παραδόσεις ,ιστορία, θρησκεία, και τέχνη, ώστε να χαρακτηριστεί από την UNESCO « Μνημείο παγκόσμιας, πολύτιμης, κληρονομιάς.
Η επίσκεψη εκεί θα είναι για εσάς εμπειρία ζωής.

Με το βλέμμα στον Άθωνα….

ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ

Είναι το μοναδικό κατοικήσιμο νησί της Κεντρικής Μακεδονίας, με φανταστικές παραλίες και κόλπους και με θέα το Άγιο Όρος. Συνδέεται συχνά και καθημερινά με φέριμποτ από το λιμάνι της Τρυπητής και η απόσταση καλύπτεται σε 15΄.

Στα όρια του ΑΒΑΤΟΥ…

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

Τουριστικό θέρετρο και ο τελευταίος κοσμικός προορισμός, πριν το Άγιο Όρος. Όμορφη πόλη με τον Πύργο του Προσφορίου να δεσπόζει στο μικρό λιμάνι της. Σήμερα ο Πύργος είναι Μουσείο και φιλοξενεί εκθέσεις Βυζαντινής Τέχνης. Στην πόλη αυτή έχουν τη δυνατότητα οι γυναίκες να επισκεφτούν τη Μονή Ζυγού τη μοναδική εκτός Αγίου Όρους. Αξίζει ακόμη να πάτε απέναντι στα νησάκια Δρένια, με τις πανέμορφες παραλίες.

Στα ίχνη του χρόνου…

ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ

Η πόλη των αρχαίων Σταγείρων γενέτειρα του φιλοσόφου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ιδρύθηκε τον 7 αιώνα, από Ίωνες αποίκους της νήσου Άνδρου. Απέχει 500μ. από τον παραθαλάσσιο οικισμό της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής.
Σήμερα μετά από ανασκαφές, αναστηλώσεις και διαμορφώσεις, ο αρχαιολογικός χώρος είναι επισκέψιμος. Όταν βρεθείς εκεί, θα μαγευτείς με το μοναδικής ομορφιάς τοπίο και θα κατανοήσεις το χώρο, που είναι φορτισμένος, με το μύθο και την ιστορία του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ.